KOEMAN & RIJKAARD ROEPEN OP IN BEWEGING TE KOMEN TIJDENS DE CRUYFF LEGACY 14K

15 February 2024 10:00

Cruyff Foundation ambassadeurs Koeman en Rijkaard dagen jou uit om mee te doen aan de Cruyff Legacy 14K. Loop mee in dit opvallende shirt, zamel geld in en zorg dat kinderen kunnen sporten!

Het oranje shirt is geïnspireerd op het shirt van 1988, waarin de voetballegendes samen de finale wonnen en Nederland Europees Kampioen maakten. Daarmee brachten ze heel Nederland in beweging. Nu roepen Ronald Koeman en Frank Rijkaard op om op 7 april in beweging te komen. Rijkaard vertelt:

“Het shirt van ’88 is een shirt voor herinneringen. Ik hoop dat dit shirt óók mooie herinneringen maakt, namelijk voor kinderen om te kunnen sporten. Vooral kinderen met een handicap hebben onze hulp hard nodig.”

60% van de kinderen met een verstandelijke handicap sport niet eens wekelijks. Bij kinderen met een lichamelijke beperking is dat percentage zelfs minstens 70%.  Alle kinderen verdienen het om plezier te hebben en het beste uit zichzelf te kunnen halen door sport.  

Met een mooie sportzomer in het verschiet is het oranje shirt van de Cruyff Legacy 14K een collectors item. Het brengt een vleugje nostalgie, ook voor bondscoach Ronald Koeman:

“Dit shirt brengt ons weer een beetje terug in de tijd, een succesvolle tijd.”

Schrijf je nu snel in en hang dit mooie shirt ook om je schouders op 7 april!

Cruyff Legacy 14K

De Cruyff Legacy 14K is een sportief evenement met een unieke 5 of 14 km lange route door onze hoofdstad, met start en finish in de Johan Cruijff ArenA. De afstanden zijn 14K Run, de 14K Walk, 5K Run en de Kids Run. Het motto van de Cruyff Legacy 14K is ‘Waardevol voor jou, maar ook  voor een ander!’ Door mee te rennen of te wandelen halen deelnemers geld op voor de Cruyff Foundation. Dit jaar vindt de 8e editie van de Cruyff Legacy 14K plaats, de Run die in het leven werd geroepen ter ere van Johan Cruijff en zijn gedachtegoed. Traditiegetrouw wordt de loop altijd in april, rondom zijn geboortedag georganiseerd. De route loopt langs allerlei highlights uit het leven van Johan, zoals zijn geboortehuis in Betondorp en het Cruyff Court daar.