Team Ascom Runners: We doen mee voor het goede doel, maar ook voor verbinding met elkaar

29 januari 2024 13:29

Team Ascom Runners doet dit jaar weer mee aan de Cruyff Legacy 14K. Vorig jaar met één team, dit jaar met twee. Maar liefst € 1.750 haalden zij op voor de Johan Cruyff Foundation, en dit jaar willen ze het bedrag zelfs verdubbelen! Frank Peek, een van de teamleden beantwoordt voor ons een aantal vragen.


Aan welke afstand doen jullie mee?

14KM met 2 teams


Waarom doen jullie mee aan deze run?

Voor het goede doel maar ook om de verbinding met elkaar, het sportieve evenement, het samen naar een doel trainen en in beweging komen (en blijven).


Hoe bereiden jullie je voor op zondag 7 april?

Veelal individueel maar we proberen ook een paar keer gezamenlijk te trainen. We hebben een basis trainingsschema dat opbouwt naar 14KM, opgesteld is door een professionele trainer, en voor iedereen een goede houvast geeft.


Wat vinden jullie leuk aan het evenement?

De entourage, het eraan gekoppelde goede doel, want iedereen moet toch kunnen en mogen sporten. Ook de locatie en de route door Amsterdam vinden we gaaf.


Hebben jullie iets met Johan Cruijff en/of de Johan Cruyff Foundation?

Wie heeft niet iets met Johan Cruijff? 😉 We hebben afgelopen jaar voor het eerste meegedaan met een team van 10 personen en dat beviel zo goed dat we dit jaar voor 2 teams gaan die bijna volzit.


Hoeveel geld hebben jullie opgehaald?

Vorig jaar € 1.750,00 met één team dus dat moet dit jaar minimaal verdubbeld worden.


Hoe is het gelukt om geld op te halen?

Via social media aandacht eraan gegeven, veel collega’s, klanten, leveranciers, familie en anderen hebben mooie bijdragen gedaan aan de Cruyff Foundation.


Heb je tips voor mensen om zoveel mogelijk geld op te halen?

Vooral veel aandacht eraan schenken via socials. En erover praten tijdens momenten met vrienden/familie/collega’s.


Wie van jullie gaat de snelste tijd neerzetten
😉:
Collega Rennie Verloop was vorig jaar het snelst. Bijzondere is ook dat hij toen ook al de oudste was van de groep, ik geloof 64.

Veel succes Team Ascom Runners!