“Kunnen sporten is niet voor iedereen makkelijk"

27 January 2023 13:05

Op 2 april staat Christijn Groeneveld met zijn collega’s van PwC aan de start van de Cruyff Legacy 14K. Christijn is een echte sportliefhebber. Jarenlang schaatste hij mee in de Nederlandse top: iets wat hem ontzettend veel plezier en een topsportmentaliteit hebben gebracht.


Einde topsport
In 2014 liep Christijn door een val tijdens een schaatstraining een incomplete dwarslaesie op. Een flinke omslag, waarmee hij weer op 0 begon. Maar zijn topsportmentaliteit hielp hem er doorheen: “Ik legde de lat zo hoog mogelijk, ging gestructureerd te werk en revalideerde beter dan de artsen hadden voorspeld."


Sport als rode draad
Hij vervolgt: "Inmiddels heb ik in rolstoeltennis mijn nieuwe uitlaatklep gevonden: sport is nog steeds mijn passie. Ik vind het belangrijk om iets te doen dat ik leuk vind, en het helpt mij mentaal om te ontladen. Daarom geloof ik in de missie van de Cruyff Foundation: zij helpen kinderen om zich te ontwikkelen door sport, ook als het niet makkelijk is. Voor mijzelf is het ook niet altijd makkelijk, maar ik ga wél de uitdaging aan van de Cruyff Legacy 14K. Want ook in mijn rolstoel kan ik prima meedoen. Ik kijk er naar uit om op 2 april met het PwC-team in actie te komen!”