“Sporten is niet alleen gezond, maar geeft je ook zelfvertrouwen”

20 March 2023 11:29

Carlos Platier (29) en Evelien de Bruin (48) doen dit jaar weer samen mee aan de Cruyff Legacy 14K. Carlos en Evelien zijn beide trotse ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation.

Waarom vinden jullie sport zo belangrijk?
“Ik ben pas op latere leeftijd begonnen met sport, veel te laat zelfs”, zegt Evelien. Maar toen ze eindelijk in 2009 meedeed aan een marathon werd het voor haar duidelijk. Als je iets wilt kan je namelijk alles en ze wil graag dat ieder kind deze basis heeft. Door aan de 14K mee te doen, weet ze dat ze bijdraagt aan dit doel. Carlos is al jarenlang judoleraar en hierin ziet hij hoe belangrijk sporten is, niet alleen voor de gezondheid, maar ook vooral voor je zelfvertrouwen. Zelf had Carlos vroeger erg veel last van stotteren en kon hij hier erg onzeker van worden, maar bij sporten kon hij zijn ei altijd kwijt. Dit gevoel wil hij mogelijk maken voor elk kind en meedoen aan de 14k draagt hieraan bij.

Wat maakt je enthousiast over de 14K en de Cruyff Foundation?
Evelien vertelde dat ze kan bijdragen aan haar doel door geld op te halen voor de Johan Cruyff Foundation en hen zo te ondersteunen met het doel om sport toegankelijk te maken voor iedereen. Carlos vindt het vooral een mooi idee dat door middel van zelf een sportprestatie te leveren je meehelpt om ruimte te creëren voor kinderen om te sporten. En dat het daarnaast gewoon super leuk is om mee te doen.

“Het mooie van de Cruyff Legacy 14K, is dat het een loop is die je echt uitdaagt”, vertelt Evelien. Het is namelijk niet een simpele 10 kilometer, maar ook weer geen halve marathon. Het is de perfecte afstand voor mensen die zich willen uitdagen op hun eigen niveau. Bij Carlos ligt de reden ergens anders. Voor hem gaat het om de sfeer die het zo leuk maakt. Het eindigen in de Johan Cruyff ArenA is altijd een echt feest én omdat je weet dat je loopt voor een goed doel voelt elke stap toch nog iets lekkerder.