Johan Cruijff

24 jaar geleden, in 1997, kwam de droom van Johan Cruijff, één van de grootste voetballers aller tijden, uit. Met de oprichting van de Johan Cruyff Foundation kon hij sport en kinderen met elkaar verbinden. Die droom begon in Amerika, waar Johan een buurjongetje had met het syndroom van down. Hij speelde niet mee met de andere kinderen op straat, omdat hij niet werd opgenomen in de groep. Johan maakte op speelse manier contact met hem, kreeg zijn vertrouwen en het jochie ontwikkelde zich steeds meer. Op een dag speelde hij gewoon mee en straalde van oor tot oor.  

Voor Johan was de kracht van sport bewezen. Door te sporten leren kinderen, met en zonder beperking, hun talenten ontdekken en krijgen ze zelfvertrouwen, wat bijdraagt aan hun ontwikkeling binnen de maatschappij. Sinds 2016 moeten we Johan helaas missen, maar zijn visie leven we nog elke dag na. Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kinderen, overal ter wereld. We focussen ons daarbij op kwetsbare kinderen. Met onze sportprojecten voor kinderen met een beperking, onze Cruyff Courts en onze Schoolpleinen14 geven we deze kinderen de ruimte.

Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren.

Ruimte om het beste uit jezelf te halen.

Gehandicaptensport
Cruyff Courts
Schoolplein14